keskiviikko 26. elokuuta 2020

 

Miksi ja milloin otamme kuvia?

Yleensä kysymyksessä on jokin tapahtuma jota emme halua unohtaa: ehkä ulkomaanmatka, ehkä häät,ehkä syntymäpäivät, ehkä urheilutapahtuma tai jokin muu normaalista arjesta poikkeava tapahtuma.


Tai ehkä haluamme vain saada kuvan jostain tietystä henkilöstä: miltä hän näytti silloin, kuinka hän oli pukeutunut, mitä hän teki, ketkä olivat hänen seuralaisensa ja niin edelleen ja niin edelleen. Otamme myös muita kuvia kuten ”pakolliset” kuvat kuten passikuvat, kuvat henkilökortteihin, kuvia asemakaavoista viranomaisia varten, kuvia rikkimenneistä esineistä joista haluamme korvauksia, jne. Siis, käytämme kuvia dokumentteina!

Entä kuvat seinillä, työpöydillä ja muissa, hyvin näkyvillä paikoilla kodeissamme ja työpaikoillamme? Onhan siellä tauluja ja muita koristeita, mutta kuvat meille tärkeistä henkilöistä, asioista ja paikoista löytyvät hyvinkin näkyviltä paikoilta. Näitä kuviaemme  edes huomaa jos ne ovat paikoillaan, mutta niiden häviämisen huomaamme heti. 

Otamme kuvia tilanteesta jonka haluamme muistaa. Kuinka usein katsomme noita kuvia eli muistojamme? Emme kovinkaan usein. Minne laitoin kuvat siitä matkasta kun olimme Espanjassa? Missä ovat kuvat setäni häistä? Entä missä on se video kun lapsemme leikkivät altaassa koiriemme kanssa? Ja onkohan meillä vielä se kaitafilmi kun kaaduimme kanootilla joessa?

Miksi emme katso ja arvosta kuviamme? 

Siitä seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti